Hoi, wij gaan trouwen.


Dat is natuurlijk fantastisch nieuws.

Klopt. Wat is jouw fotografiestijl?

Er zijn veel verschillende soorten bruidsfotografie. Van klassiek en zoetsappig tot glamorous en modisch. Ik probeer ver weg te blijven van de clichés en zit meer aan de documentaire/filmische kant van fotografie. In mijn fotoseries vindt je een rauwe vorm van authenticiteit. Ik schiet graag de tussenmomentjes omdat ik ervan overtuigd ben dat de mooiste beelden te vinden zijn net voor of na het perfecte moment. Doordat ik die ‘echte’ momenten vang en zo min mogelijk werk met ‘poseren’, voelt mijn werk erg persoonlijk aan. Bekijk vooral mijn portfolio even om een beter beeld te krijgen. Op de klantenpagina zijn volledige albums te zien. 


Help, mijn verloofde is cameraschuw! 

Ik ken het probleem. Zelf sta ik ook liever achter de lens dan ervoor. Maar geen zorgen, de ervaring leert dat na de eerste 20 minuten iedereen meestal vergeet dat ik er ben. Ik word onderdeel van het gezelschap en fotografeer wat er aan me voorbijkomt.
 Een enkele keer zal ik jullie vragen even te poseren waar ik het licht echt onweerstaanbaar vind. Wees hier vooral niet bang voor, het is mijn doel om alles heel natuurlijk te laten verlopen. Juist in de tussenmomenten krijg je de mooiste authentieke foto’s. 

Maak je ook foto’s van ons twee? 

Uiteraard! Dat is altijd een leuk moment en een goed excuus om heel even aan de drukte te kunnen ontsnappen. Deze sessie zal heel ongedwongen zijn. We lopen met z’n drieën even een blokje om en zoeken wat leuke plekjes op. Een enkele keer zal ik jullie vragen om even stil te blijven staan. Afhankelijk van de tijd en locatie duurt dit ongeveer 15-45 minuten. Het beste moment hiervoor is het zogenaamde gouden uur, rond zonsondergang. Mocht dit in verband met de planning niet lukken is dat geen probleem. Dan zoeken we een schaduwrijke plek op voor de shoot.

Hoe ziet jouw dag eruit op ons huwelijk? 

Ik ben er graag minimaal twee uur voor de start van de ceremonie Dit zijn over het algemeen leuke en ongedwongen momenten. Het liefst ben ik bij jullie allebei en verdeel ik mijn tijd tussen de voorbereidingen van de bruid en bruidegom. Voor een volledig overzicht van jullie dag blijf ik het liefst ook even hangen op het feest. Al met al duurt zo’n dag voor mij ongeveer 10 uur.  

Dat is een lange dag. Eet je ook mee? 

Graag! Aangezien ik de hele dag vrijwel onafgebroken bezig ben, is het fijn om tijdens jullie diner zelf ook iets te eten. Het liefst tegelijkertijd, dan mis ik geen belangrijke speeches of momenten. Als dat niet mogelijk is, hoor ik dat graag van tevoren zodat ik daar rekening mee kan houden.

Klinkt leuk allemaal! Kop koffie doen?


Voor een succesvolle fotoserie en een fijne sfeer op jullie dag is het inderdaad fijn om elkaar te leren kennen – ik jullie, maar andersom net zo goed. Indien mogelijk spreek ik graag een keer af om alles door te lopen. Dit kan ook via FaceTime of telefoon, maar liever doen we een kop koffie in Amsterdam of ergens anders. Ik hoor graag wat jullie schikt! 

Wat ontvangen we precies van je? 


Binnen een week na de ceremonie ontvangen jullie een uitgebreide preview, een fotografische samenvatting van jullie huwelijk. Dit zullen ongeveer 100-150 foto’s zijn die ik op een mini-website zet. 
Vanaf dan duurt het vier tot zes weken om alles te bewerken, afhankelijk van de drukte van het seizoen. Uiteindelijk ontvangen jullie ongeveer 60-75 foto’s per uur dat ik op jullie bruiloft ben geweest (10u fotografie = ongeveer 600-750 foto’s). Deze zet ik op dezelfde mini-website die jullie kunnen delen met familie en vrienden (voor voorbeelden kijk hier). Via deze website kunnen jullie de foto’s downloaden met een speciale PIN-code. De foto’s worden aangeleverd in hoge resolutie in het formaat JPG. Groot genoeg om te printen op ieder gewenst formaat. 

Maak je ook albums?


Anno 2017 is de wereld natuurlijk sterk digitaal. Desalniettemin blijft fysiek bestaan, en terecht. Mochten jullie toch nog behoefte hebben aan iets tastbaars, dan maak ik ook albums. Stuur me even een mailtje voor meer informatie. 

Zien we onze foto’s terug op je website of andere (sociale) kanalen? 

De foto’s die ik maak vallen onder mijn auteursrecht. Dat houdt in principe in dat ik de foto’s mag gebruiken voor mijn portfolio en/of fotografiewedstrijden. Ik zal waarschijnlijk een aantal foto’s uploaden op mijn website aangezien toekomstige bruidsparen net als jullie graag van tevoren zien wat voor werk ik maak. Ik zal deze link uiteraard met jullie delen en mochten er beelden tussen zitten die jullie liever niet gepubliceerd willen hebben, haal ik die er direct af. Van social media ben ik geen grote fan, maar het kan zijn dat ik in de toekomst enkele foto’s gebruik ter promotie. 

Maak je een back-up van onze foto’s? 

Mijn camera staat zo ingesteld dat hij automatisch een back-up maakt. Indien er tijd voor is maak ik tijdens het diner een extra (3e) kopie van op mijn laptop, die ik bij thuiskomst direct overschrijf naar mijn harde schijf (4e) en cloud (5e). Als jullie de foto’s eenmaal hebben blijft er nog minimaal 3 maanden een kopie staan van de JPG bestanden op mijn computer.

Wat gebeurt er als je ziek bent? 

Tot op heden is het gelukkig nog niet gebeurd, maar mocht ik ineens over mijn camera struikelen en allebei mijn benen breken, zal ik jullie de aanbetaling terugbetalen en jullie helpen bij het vinden van een nieuwe fotograaf. Gelukkig heb ik een groot sociaal netwerk van (trouw)fotografen die bereid zijn in te springen in geval van nood. 

Ben je verzekerd? 

Ik ben professioneel WA-verzekerd, dus mag ik per ongeluk een lamp omstoten, dan is dat gedekt. Ook mijn apparatuur is verzekerd. Good to know. 

Wat voor apparatuur gebruik je eigenlijk? 

Ik gebruik twee Nikon camera’s met prime lenzen. Deze lenzen zijn erg goed om te fotograferen bij weinig licht en hebben een klein scherpte/diepte diafragma zodat de visuele kwaliteit van de foto’s optimaal is. Hoe ben je te boeken? 

Simpel: via het contactformulier op mijn website. Op basis van jullie informatie stuur ik jullie dan een offerte. Bevalt die jullie? Mooi, dan stel ik een contract op en nemen deze door. Vervolgens doen jullie een eerste aanbetaling en ik zet in mijn agenda een groot kruis bij jullie trouwdatum. 

Hoe verloopt de betaling? 

Voor het huwelijk is er een aanbetaling en na afloop van het huwelijk volgt de factuur op basis van het aantal gewerkte uren. De betaling dient uiterlijk een week na het huwelijk voldaan te zijn. Ik ben erg flexibel in mijn tijden, maar huwelijken kunnen soms wel uren uitlopen. Ik blijf enkel langer in overleg met jullie of het overig bruidspersoneel. 

Zijn er overige kosten waar we rekening mee moeten houden?


Binnen Nederland hanteer ik reiskosten: €0,30 per kilometer, gerekend vanaf Amsterdam. Voor afstanden verder dan 150 kilometer vraag ik om een (goedkope) overnachting ergens in de buurt omdat ik niet het risico wil lopen dat ik te laat kom door onvoorziene omstandigheden als autopech of files. Gaan jullie trouwen in het buitenland? Dan reken ik een extra vergoeding van €75 en, afhankelijk van jullie invulling, overnachting. Ik sta open voor alle soorten slaapplekken, zolang mijn apparatuur (en jullie foto’s) maar veilig zijn. 
 

Thanks, ik denk dat ik genoeg weet. Ik gooi het even in de groep en kom bij je terug.


Top! Mochten jullie nog vragen hebben, dan kun je me altijd mailen. Tot snel!